Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

У вересні армія рф може втратити рекордну кількість артилерії та РСЗВ

У вересні армія рф може втратити рекордну кількість артилерії та РСЗВ

Укрінформ
В останні місяці логістика для РОВ стає дуже проблемною та небезпечною

Пройдено першу половину вересня, а вже є як мінімум три показники знищеної техніки російських окупаційних військ, які м’яко натякають на рекорд.

Перший – це вже традиційно ствольна артилерія. За 2 тижні вересня було знищено 442 одиниці.

Якщо винос ствольної артилерії продовжиться такими ж темпами, то до кінця вересня однозначно буде рекорд, який як мінімум перевищить 750 од.

Саме це явище обумовлено тим, що на низці напрямків російська арта виявляється на гранично невигідних позиціях, низинах, відкритих площах.

Крім того, велика частина російської ствольної артилерії сьогодні – це немобільні буксировані гаубиці. Це також впливає на кількість втрат, за результатом контрбатарейної боротьби.

Другий очікуваний рекорд – втрати РСЗВ. На сьогодні це 39 одиниць і до кінця місяця їх може бути понад 70 одиниць. Ці втрати обумовлені тим, що через критичний дефіцит ствольної артилерії по ряду напрямків, РОВ змушені підтягувати РСЗВ ближче до лінії фронту.

Крім того, СОУ з недавніх пір стали регулярно застосовувати високоточні М142 HIMARS для точкового відстрілу РСЗВ РОВ.

І третій ймовірний рекорд – це автотранспорт, 483 од. Звичайно, складно буде перевершити березневий результат 2022 року, коли російські логістичні колони виносилися нон-стоп, але як мінімум друге місце вже гарантовано цьому показнику, що так само не дивно. Логістика ужимається.

В останні місяці логістика для РОВ стає дуже проблемною та небезпечною. Більшість артерій знаходяться якщо не під повним вогневим контролем, то як мінімум під регулярним впливом. Що ж, які будуть остаточні результати – побачимо наприкінці місяця, але й проміжні багато про що говорять.

Слава нації!

Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач
Інформаційний спротив

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-