Спроби Росії повернути до ладу підводний човен займуть багато років — британська розвідка

Спроби Росії повернути до ладу підводний човен займуть багато років — британська розвідка

Укрінформ
Розвідка Великої Британії вважає, що росіянам навряд чи вдасться швидко повернути до ладу вражені у Севастополі підводний човен «Ростов-на-Дону» та корабель «Мінськ», що своєю чергою завдало ЧФ РФ серйозної шкоди.

Як передає Укрінформ, про це в соцмережі Х (колишній Твіттер) повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

Як зазначається, рано-вранці 13 вересня кілька ракет вразили суднобудівний завод «Севморзавод» на території Севастопольської військово-морської бази Чорноморського флоту Росії. Десантний корабель «Мінськ» та підводний човен проекту Kilo 636.3 «Ростов-на-Дону» зазнали пошкоджень під час проходження технічного обслуговування в сухих доках.

Читайте також: Чубаров - про удари в Севастополі: Росіянам вчергове нагадали, що настав час тікати з Криму

Попри те, що міністерство оборони Росії применшує збитки, завдані судам, дані з відкритих джерел вказують на те, що «Мінськ» майже напевно був функціонально зруйнований, а підводний човен, ймовірно, отримав катастрофічні пошкодження, йдеться у зведенні.

«Будь-які спроби повернути підводний човен до ладу, ймовірно, займуть багато років і коштуватимуть сотні мільйонів доларів. Існує реальна ймовірність того, що складне завдання з вивезення уламків із сухих доків виведе їх з ладу на багато місяців. Це поставить перед ЧФ серйозну проблему підтримки технічного обслуговування флоту», - наголошує британська розвідка.

Зазначається, що втрата «Ростова» позбавляє ЧФ одного з чотирьох підводних човнів, здатних нести крилаті ракети, які відіграли важливу роль у завданні ударів по Україні та спрямування російської сили через Чорне море та Східне Середземномор'я.

Читайте також: У Севастополі для поранених на судноремонтному заводі не вистачає місць у лікарнях - ЗМІ

Як повідомлялося, у тимчасово окупованому Севастополі 13 вересня вночі пролунали потужні вибухи. У Міністерстві оборони РФ заявили про атаку крилатими ракетами на судноремонтний завод ім. Орджонікідзе, внаслідок якої пошкоджені два кораблі. За даними аналітиків OSINTtechnical, пошкоджень зазнали великий десантний корабель класу Ropucha та підводний човен класу Kilo.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону «Єдині новини», коментуючи ступінь ушкодження ворожих кораблів, заявив, що російські великий десантний корабель «Ростов-на-Дону» та підводний човен після атаки Сил оборони на судноремонтний завод ім. Орджонікідзе в Севастополі відновленню не підлягають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-