Надання Росії боєприпасів перетворює КНДР на співучасника убивств українців - Пентагон

Надання Росії боєприпасів перетворює КНДР на співучасника убивств українців - Пентагон

Укрінформ
Будь-яке потенційне надання Північною Кореєю боєприпасів для Росії, яких прагнуть отримати в Кремлі, продовжує неспровоковану війну РФ проти України та перетворює КНДР на співучасника вбивства українських громадян.

Про це заявила в четвер під час пресбрифінгу заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Так, надання будь-якого типу боєприпасів (Росії – ред.) призведе до подальшого продовження війни», - наголосила представниця оборонного відомства США.

Читайте також: Південна Корея має підтвердження, що Росія використовує озброєння з КНДР у війні проти України

Вона підкреслила, що Путін і РФ залишаються в ізоляції на тлі продовження російської війни в України. Тож, зауважила вона, «Росія зараз перебуває у досить відчайдушному становищі та шукає підтримки з боку Північної Кореї».

За її словами, США досі не бачили, щоби Москва й Пхеньян оголосили б про офіційну угоду після зустрічі лідерів.

«Однак це те, за чим ми, безумовно, стежимо і чого очікуємо», - зауважила Сінгх.

Читайте також: КНДР вже півтора місяця постачає до РФ боєприпаси - Буданов

Вона додала, що таким чином будь-яка країна, яка підтримує неспровоковану війну Росії в Україні, «безпосередньо бере участь у вбивстві невинних українських цивільних, офіційних осіб і тих, хто перебуває на полі бою».

Як повідомляв Укрінформ, Державний департамент США неодноразово попереджав Росію і Північну Корею про введення нових санкцій та інших покарань у разі, якщо дві країни здійснюватимуть передачу зброї всупереч ембарго, введеного РБ ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-