На Київщині пройшли навчання з протидії ДРГ

На Київщині пройшли навчання з протидії ДРГ

Фото, відео
Укрінформ
У Київській області пройшли навчання військовослужбовців Збройних сил України і Державної прикордонної служби з протидії диверсійно-розвідувальним групам.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Провели тренування сил і засобів контрдиверсійної боротьби на Київському напрямку, безпосередньо у Чорнобильській зоні. Тут тренувалися підрозділи Державної прикордонної служби України і військовослужбовці ЗСУ", - зазначив командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

За легендою тренування, ДРГ намагалася перетнути кордон України і просунутись углиб. "Диверсантів" своєчасно помітив спостережний пост. Після цього до реагування на умовну ДРГ підключилися оператори, які працюють з техзасобами моніторингу і розвідки, а потім на цей напрямок висунувся протидиверсійний резерв.

Читайте також: Ворожі ДРГ найчастіше намагаються зайти через Сумську область - прикордонники

Військовослужбовці відкрили вогонь по "диверсантах", який коригувався з безпілотних літальних апаратів і за допомогою відеокамер.

Під час тренувань також був здійснений керований підрив мінно-вибухових загороджень.

Усі "диверсанти" були "ліквідовані" і не спромоглися просунутися у прикордоння.

Читайте також: Сили оборони на півдні за добу знищили 10 човнів російських ДРГ – Гуменюк

За словами Наєва, подібні тренування проводяться кілька разів на тиждень, оскільки сили контрдиверсійного захисту мають бути у постійній готовності.

"Усі хлопці, які тут перебувають, мають бойовий досвід. Це і прикордонники, і підрозділи ЗСУ, і інші фахівці", - зазначив він.

На тренуваннях були присутні представники ОВА з областей, які входять до Північної операційної зони, - Київської, Сумської та інших. Звертаючись до них, Наєв сказав: "Головна мета нашої з вами діяльності - це надалі спільними зусиллями наситити техзасобами моніторингу державного кордону весь кордон України у Північній операційній зоні".

За словами командувача Об'єднаних сил ЗСУ, представникам ОВА на цих тренуваннях показали, як необхідно у технічному плані оснащувати держкордон і які можуть бути застосовані способи боротьби з диверсантами безпосередньо на державному рубежі.

Читайте також: Українські військові відбили наступ російської ДРГ на Чернігівщині - Наєв

"Тож ваша допомога і допомога тих, хто мешкає на території ваших областей, знадобиться для того, щоб ми стали міцнішими. Війна триває й інших шляхів, окрім підвищувати нашу оборону, немає", - наголосив Наєв і закликав представників обласних адміністрацій продовжувати роботу зі зміцнення оборони.

Своєю чергою директор департаменту цивільного захисту, оборони та взаємодії з правоохоронними органами Київської ОВА Валерій Кобижча розповів, що в адміністрації приділяють багато уваги питанням допомоги військовим і співпраці з ними.

"Підтримка - це дуже важливо. Підтримуючи військових, ми підтримуємо самі себе", - переконаний посадовець.

Як повідомлялося, 11 вересня у місті Констанца (Румунія) стартували міжнародні тренування з мінної безпеки в рамках багатонаціональних навчань серії «Сі Бриз», у яких бере участь і Україна.

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-