Блінкен і Бербок обговорять посилення української ППО

Блінкен і Бербок обговорять посилення української ППО

Укрінформ
Посилення протиповітряної оборони України шляхом нарощування допомоги від західних партнерів стане однією з тем зустрічі держсекретаря США Ентоні Блінкена з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок.

Про це під час брифінгу у Вашингтоні сказав речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Посилення протиповітряної оборони України – це питання, над яким працювали держсекретар, а також міністр (оборони – ред.) Остін, радник з питань нацбезпеки та особисто президент ще навіть до того, як почалася ця війна», - зазначив представник Держдепу.

У цьому контексті він наголосив, що США разом із союзниками й партнерами послідовно передавали Україні відповідні системи ППО та компоненти до них.

Читайте також: ППО й артилерія: Зеленський анонсував посилення оборонного пакета від Німеччини

«Тож ми продовжуватимемо це робити. І я впевнений, що це питання обговорюватиме (держсекретар США – ред.) з німецькою колегою пізніше цього тижня», - поінформував речник зовнішньополітичного відомства США.

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Німеччини Анналена Бербок після візиту до України 11 вересня вирушила до Сполучених Штатів, де, зокрема, відвідає бази ВПС у Техасі й зустрінеться з держсекретарем Ентоні Блінкеном.

Фото: @AuswaertigesAmt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-