Дещо з обіцяного до контрнаступу озброєння досі в дорозі – Зеленський

Дещо з обіцяного до контрнаступу озброєння досі в дорозі – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що деяке озброєння від партнерів для українського контрнаступу досі перебуває в процесі надходження.

Про це він зазначив в інтерв’ю CNN, повна версія якого опублікована Офісом глави Української держави.

«Тому, коли ми говоримо про контрнаступ, це залежить від багатьох чинників. Звісно, ми дали Росії багато часу підготуватися, замінувати поля, це великі території. Ми бачимо три лінії оборони», – сказав Зеленський.

За його словами, поки Україна чекала на зброю від партнерів, росіяни готувалися.

«Ми чекали доволі довго. Це правда. Я дуже вдячний партнерам – США, ЄС й іншим партнерам. Але ми маємо розуміти, що, по-перше, поки ми чекали дуже довго, вони мінували. Потім, із погляду наших партнерів, ми були готові, але рішення дати нам, наприклад, «Бредлі» чи інше озброєння ще не означає результату», - зауважив Президент.

Читайте також: Зеленський говоритиме з Байденом про можливість отримати ATACMS ще восени

Він пояснив, що після ухвалення рішення Україна не отримує зброю миттєво.

«Дещо й досі в дорозі. У цю саму мить, коли ми сидимо тут і розмовляємо, поки контрнаступ іде, як багато хто каже, надто повільно, дещо й досі в дорозі», - наголосив Зеленський.

Глава держави наполягає, що Україна повинна повернути, деокупувати свої землі, «і це не лише про землі, це про людей».

«Заморожена війна – це не мир. Путін хоче захопити всю нашу країну, знищити всі наші родини, домівки. Він розуміє, що Україна ніколи не відступить і не віддасть своїх земель. Ми ніколи цього не зробимо. Тому він має вбити нас. І він хоче це зробити», - пояснив Президент.

Читайте також: Зеленський: Емоційно я готовий до тривалої війни

Зеленський підкреслив, що контрнаступ - це не фільм, що триває півтори години і зі щасливим кінцем.

«У нас не буде щасливого кінця. Ми втратили багато людей. Це не щасливий кінець. Ми маємо це визнати. І перемога – це єдина річ, яка може принести деокупацію наших земель. Це також не означає не дати Росії змоги напасти на інші країни – країни Балтії, Польщу – і цією агресією повернути нас усіх у Радянський Союз. Ми цього не хочемо», - резюмував глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, очільник ГУР МОУ Кирило Буданов наголошує, що контрнаступ України триватиме навіть після настання холодної та вологої погоди.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що прискорення наступальних дій залежить від того, як швидко Україна отримуватиме потужну зброю.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-