Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Як кремлівські пропагандисти розкрили проблеми танкобудування в рф

Як кремлівські пропагандисти розкрили проблеми танкобудування в рф

Укрінформ
За минулі 25 років росія втратила більшість виробничих ланцюжків, ліній виробництва танків

Описуючи виробництво танків у росії, я завжди акцентую увагу на тому, що зараз там відсутнє виробництво з нуля. Танки Т-72 і Т-80 з нуля не виробляються з 1998 року. Танки Т-90 – з 2011 року.

Різні “експерти” з-за поребрика мені парирували. Немає виробництва? А звідки ж нові танки?

Але в тому й річ, що все те, що ми бачимо – це не “нові”, зібрані з нуля, а модернізовані старі, або зняті зі зберігання машини.

І ось, раптово! Генеральний директор “Уралвагонзаводу” Олександр Потапов заявив, що УВЗ відновить виробництво танків Т-80 з нуля! Зауважу, що виробництво буде не зовсім на УВЗ, а на Омськтрансмаші, який зараз є філією УВЗ, перетворившись на банальну рембазу.

Але, як я й писав раніше, відновлення виробництва з нуля, навіть на материнському підприємстві – це не процес “на одне клацання пальців”. Більше того, за минулі 25 років втрачено багато виробничих ланцюжків, ліній виробництва.

Наприклад… Для виробництва з нуля нового танка Т-72 необхідно застосовувати 6,5 тис. прес-форм. Більше половини з них втрачені, чи переплавлені. У виробництві одного танка Т-72 використовується близько 20 тис. інструментів, частини з яких на виробництві, того ж УВЗ – немає.

А УВЗ – це монополія, що поглинула все танкобудування в росії, і навіть тут виробництво наймасовішого Т-72 – це імітація, а ви про Т-80.

Прекрасна новина, як мені здається. Розставляє всі крапки над “ї”. Люблю такі моменти. Коли пропагандисти в екстазі розкривають свої проблеми.

Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач
Інформаційний спротив

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-