Розвідка проводить на ТОТ підривну діяльність щодо російських псевдовиборів – Скібіцький

Розвідка проводить на ТОТ підривну діяльність щодо російських псевдовиборів – Скібіцький

Укрінформ
Українська розвідка проводить постійну роботу на тимчасово окупованих територіях, у тому числі — підривну діяльність стосовно російських псевдовиборів.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив представник ГУР Вадим Скібіцький, передає Укрінформ.

"Ми відстежуємо усе, що відбувається на тимчасово окупованій території України. Тому що є рух супротиву, ми працюємо за законом у правовому полі і забезпечуємо діяльність цього руху. У нас є чітке розуміння, як забезпечити і організувати зв'язок, як забезпечити підготовку і координацію підривних дій на ТОТ", - сказав Скібіцький.

Читайте також: Вибухи на «виборчій дільниці» у Бердянську є результатом операції СБУ – джерело

Говорячи про проведення РФ псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях України, він зазначив, що ГУР уже має досвід щодо відповідних дій РФ, починаючи з 2015 року, "як вони проводили так звані вибори, як складали списки виборців, як обходили усі квартири".

"Сьогодні почалися ці псевдовибори, окупаційна влада і колаборанти продумали багато речей, але не врахували, що українське населення розуміє, що це — окупована територія, і чинить супротив", - підкреслив Скібіцький.

Читайте також: В окупованих Пологах ліквідували штаб партії «Єдина Росія»

Як повідомляв Укрінформ, Росія призначила на 10 вересня так звані «вибори» на захоплених територіях України – частинах Херсонської та Запорізької областей, а також у так званих «ДНР» та «ЛНР».

Ще 31 серпня росіяни почали проводити "дострокове голосування" на окупованих територіях.

При цьому окупанти агітують місцеве населення віддавати дітей до шкіл, де навчають за програмою РФ, а також брати участь у виборах та голосуванні за кандидатів від партії «Єдина Росія».

Читайте також: Організатори псевдовиборів в Україні будуть покарані — постпред ЄС при ООН

Рада Безпеки ООН у п’ятницю зібралася на засідання у зв’язку зі спробою РФ провести в захоплених районах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей так звані «місцеві вибори».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-