ЗСУ ведуть успішні наступальні дії на Мелітопольському та Бахмутському напрямках - Генштаб

ЗСУ ведуть успішні наступальні дії на Мелітопольському та Бахмутському напрямках - Генштаб

Укрінформ
Сили оборони продовжують наступальні дії на Мелітопольському та Бахмутському напрямках, закріплюються на досягнутих позиціях.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає Укрінформ.

"Сили оборони України продовжують вести наступальні операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках", - сказав Ковальов.

Так, за його словами, у ході ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку наші підрозділи мали успіх південніше Роботиного, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Бахмутському напрямку, зазначив він, Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут і також закріплюються на досягнутих рубежах.

Читайте також: ППО збила над Одещиною та Миколаївщиною 16 із 20 ворожих дронів

Що стосується інших напрямків, то, як розповів Ковальов, Сили оборони також продовжують стримувати наступ окупаційних військ на Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Тут противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар'їнки, Красногорівки та південніше Пречистівки Донецької області.

Сили оборони також, за словами речника Генштабу, продовжують стримувати наступ російських військ на Куп'янському, Лиманському і Бахмутському напрямках. Тут противник вів безуспішні наступальні дії в районах Синьківки, Новоєгорівки, Оріхово-Василівки, Кліщіївки та Андріївки.

За словами Ковальова, оперативна обстановка на Півдні та Сході України залишається складною. Протягом минулої добивідбулося 39 бойових зіткнень. Ворог завдав сім ракетних, 74 авіаційних ударів, здійснив 46 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Читайте також: На Бахмутському напрямку Сили оборони знищили російський склад

Крім цього, розповів речник Генштабу, вночі проти п'ятниці РФ завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні. Інформація щодо цієї ракетної терористичної атаки наразі уточнюється, додав він.

Як раніше повідомляло агентство, українські Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 8 вересня 2023 року ліквідували близько 267 тисяч 540 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-