СБУ повідомила про підозру кримчанину-зраднику, якого взяли в полон під Роботиним

СБУ повідомила про підозру кримчанину-зраднику, якого взяли в полон під Роботиним

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України оголосила підозру в державній зраді російському бойовику – жителю тимчасово окупованого Криму, узятому в полон під час боєзіткнення в районі Роботиного Запорізької області навесні цього року.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Встановлено, що в листопаді 2022 року підозрюваний вступив до лав 810-ї бригади морської піхоти Збройних сил Російської Федерації, де був призначений на посаду стрільця підрозділу, отримав камуфльовану форму одягу, автоматичну зброю і боєприпаси.

Після короткого курсу військової підготовки бойовика направили на південний фронт для укріплення першої лінії оборони російських військ напередодні контрнаступу Збройних сил України.

На передовій фігурант облаштовував фортифікаційні споруди й додаткові вогневі точки загарбників, також безпосередньо обстрілював позиції українських оборонців із кулемета і ручного протитанкового гранатомета.

Бойовик був затриманий під час одного з контактних боїв завдяки злагодженим діям бійців ЗСУ і військової контррозвідки СБУ. Йому інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Читайте також: У СБУ назвали кількість агентів спецслужб Росії, викритих з лютого 2022 року

Підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, раніше СБУ оголосила підозру бойовику російського терористичного угруповання "Оплот", взятому в полон під час боїв під Донецьком. Підозрюваний воював проти України на південному та східному фронтах і брав участь у захопленні Херсона.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-