Україна домовляється з Данією щодо локалізації виробництва техніки для розмінування - Зеленський

Україна домовляється з Данією щодо локалізації виробництва техніки для розмінування - Зеленський

Укрінформ
Україна домовляється з Данією про локалізацію виробництв техніки, призначеної для розмінування.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав на спільній з прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен зустрічі із представниками ЗМІ у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Україна вдячна за передане обладнання (для розмінування – ред.), за підготовку українських фахівців. У нас є домовленості щодо локалізації деяких виробництв з іншими державами машин розмінування. Я сьогодні теж порушував це питання з прем'єр-міністром Данії. Може, ми зможемо попрацювати в цьому напрямі і з данськими компаніями", - сказав Зеленський.

Читайте також: Прем'єрка Данії вшанувала в Бучі пам'ять жертв воєнних злочинів РФ

Він додав, що Україна запрошує Данію і данські компанії взяти участь у Форумі оборонних індустрій, який планується на цю осінь.

Зеленський зазначив, що нині українська інфраструктура, насамперед морські порти, зазнають постійних ударів. «І ми обговорили, як ми можемо і що ми ще можемо зробити, щоб їх захистити. Захистити наші порти, захистити можливість нашого коридору життя, коридору зерновому (дати - ред.) працювати», - сказав Президент.

Читайте також: На Харківщині 40% території є потенційно небезпечними - Клименко

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Форум оборонних індустрій відбудеться в Києві за кілька тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-