Росія визнала, що український безпілотник пошкодив три Ту-22М3 на аеродромі «Дягилево»

Росія визнала, що український безпілотник пошкодив три Ту-22М3 на аеродромі «Дягилево»

Укрінформ
Силові структури ворога визнали успіх українських БПЛА, який намагалось приховати російське Міноборони, коли український безпілотник Ту-141 "Стриж" не просто долетів до аеродрому "Дягилево" в РФ, але й зумів завдати там масштабної шкоди.

Про це пише Defense Express, передає Укрінформ

Видання повідомляє, що російські пропагандистські ЗМІ пишуть про те, що "Следственный комитет" РФ на підставі даних від ФСБ та Міноборони РФ оголосив у міжнародний розшук полковника Сергія Бурденюка, командира 383-го полку дистанційно керованих безпілотних літальних апаратів.

Загарбники інкримінують полковнику Бурденюку те, що він організував кілька "незаконних вторгнень" безпілотників у повітряний простір РФ, внаслідок чого "постраждали" стратегічні бомбардувальники та військовослужбовці ЗС РФ. І коли російські силовики та пропагандисти беруться перелічувати епізоди подібних атак, то фактично визнають успіхи українських БПЛА, які раніше намагалось заперечити Міноборони РФ.

Наприклад, росіяни заявляють, що 7 жовтня 2022 року український безпілотник UJ-22 Airborne, споряджений уламково-фугасною БЧ, таки долетів до російського аеродрому "Шайковка" та на висоті лише 10 метрів над стоянкою бомбардувальників провів успішний підрив. Зазначається, що лише випадковість врятувала загарбників від того, щоб їх бомбардувальники не зазнали пошкоджень в результаті такої атаки.

Читайте також: Росія вибухає: підсумки другого літа Великої війни

Крім того, 5 грудня 2022 року, як далі визнають окупанти, з нашого боку був використаний радянський безпілотник Ту-141 "Стриж", перероблений на дрон-камікадзе, який не просто долетів того дня до аеродрому "Дягилево", але й зумів завдати там масштабної шкоди. Російські силовики нарікають, що в результаті цієї атаки було пошкоджено одразу три бомбардувальники Ту-22М3, одна ракета Х-32, дві будівлі інженерно-авіаційних служб ескадрилій та два автомобілі. Троє окупантів загинуло, ще семеро отримали поранення.

Російські пропагандисти прямо визнають, що це аж ніяк не всі епізоди успішних атак українських безпілотників по військових об’єктах РФ.

Як повідомлялося, у ніч на 30 серпня безпілотники атакували військовий аеродром у Псковській області, знищено чотири російські транспортні літаки Іл-76.

Екскерівник Головного управління військової розвідки Фінляндії Пекка Товері заявив, що вважає цей удар України по аеродрому Пскова найуспішнішим за весь час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-