Російське ноу-хау з автопокришками навряд чи може захистити літаки від дронів - CNN

Російське ноу-хау з автопокришками навряд чи може захистити літаки від дронів - CNN

Фото
Укрінформ
Росіяни вигадали новий спосіб «захисту» своїх літаків від атак дронів за допомогою автомобільних шин. Експерти вважають таке рішення неефективним.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

За інформацією CNN, на супутникових знімках аеродрому "Енгельс", що у Саратовській області РФ, можна помітити два стратегічні бомбардувальники Ту-95, «захищені» автомобільними шинами.

За словами Франциско Серра-Мартінса з компанії-виробника безпілотників One Way Aerospace, чиї безпілотники використовувалися українськими військами, така імпровізована спроба може мати обмежений ефект з точки зору збільшення захисту літаків.

Читайте також: Удари по російських аеропортах змушують Росію роззосереджувати свою авіацію – Ігнат

«Це може зменшити тепловий сигнал для відкритих засобів стратегічної авіації, розміщених на перонах аеродромів, але їх все одно можна буде виявити інфрачервоними камерами», — сказав він.

Розміщення автомобільних шин на російських літаках також підтвердив СNN неназваний чиновник НАТО.

«Ми вважаємо, що вони призначені для захисту від безпілотників. Втім, ми не знаємо, чи це матиме якийсь ефект», - зазначив він.

Читайте також: Росія вибухає: підсумки другого літа Великої війни

Як повідомлялося, у ніч на 30 серпня безпілотники атакували військовий аеродром у Псковській області, було знищено чотири російські транспортні літаки Іл-76.

Екскерівник Головного управління військової розвідки Фінляндії Пекка Товері заявив, що вважає цей удар України по аеродрому Пскова найуспішнішим за весь час.

Фото: Maxar Technologies

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-