Не хотів сприяти злочинам Росії: пілот Кузьмінов розповів, чому пішов на співпрацю з ГУР

Не хотів сприяти злочинам Росії: пілот Кузьмінов розповів, чому пішов на співпрацю з ГУР

Укрінформ
Російський пілот Максим Кузьмінов, який перегнав гелікоптер Мі-8 разом з усім екіпажем до України, заявив, що підставою для ухвалення рішення про участь у такій спецоперації з ГУР стало усвідомленні несправедливості війни та агресивних дій РФ.

Про це він сказав на пресконференції на тему: "Подробиці спецоперації з викрадення російського вертольота", яка відбулася у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

Кузьмінов розповів журналістам про позитивне ставлення до України в цілому. Він має розуміння, що це «чудова країна та дуже хороші люди, і я не хотів сприяти цим злочинам».

Пілот нагадав про те, що сам вийшов на контакт із українською стороною. Тут йому запропонували безпеку для нього та родини, виплати та нові документи.

Читайте також: Пілота, який перегнав російський Мі-8 до України, ретельно перевіряли — Юсов

Він додав, що батьки одразу підтримали його рішення, бо також розуміли, що відбувається. Нині родина разом перебуває в Україні.

Кузьмінов повідомив, що не підтримує жодних контактів із тими, з ким служив у РФ, але дуже хотів би, щоб російські військові нарешті зрозуміти, що в Україні немає ніяких "фашистів, нацистів та пропагандистів", про яких їм розповідають у РФ.

Він також не виключає того, що у майбутньому може розглянути можливість переїзду разом із батьками до однієї з країн Європи: «Що стосується переїзду в Європу, є така можливість. Я обов'язково над цим подумаю. Насправді відкрито багато шляхів. Будемо у подальшому дивитися, як все складеться».

Читайте також: Під час спецоперації з гелікоптером Мі-8 вдалося отримати цінну інформацію - ГУР

Раніше представник ГУР Андрій Юсов повідомив, що Максим Кузьмінов усе, що передбачено законом про винагороду за добровільно передану Збройним Силам України придатну для застосування бойову техніку держави-агресора, обов'язково отримає, як і нові документи та захист.

Як повідомлялося, 23 серпня начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов підтвердив завершення спецоперації, у якій російський бойовий гелікоптер Мі-8 разом з усім екіпажем перелетів до України та здався ЗСУ. Завдяки ретельно спланованованій та чіткій роботі українських воєнних розвідників російський пілот перегнав на українську територію вертоліт МІ-8АМТШ ВКС РФ, завантажений компонентами до бойових літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-