РФ намагається викрасти секретні дані в українських військових через шкідливе ПЗ – розвідка Британії

РФ намагається викрасти секретні дані в українських військових через шкідливе ПЗ – розвідка Британії

Укрінформ
Російські спецслужби використовують шкідливе програмне забезпечення під назвою Infamous Chisel, намагаючись проникнути в додатки, якими користуються українські військові, аби знайти секретну інформацію.

Як передає Укрінформ, про це в соцмережі Х (колишній Twitter) повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«Infamous Chisel забезпечує постійний доступ до скомпрометованих пристроїв Android, а також збирання й вилучення даних із них. Це стосується і цільових програм, які використовуються українськими військовими. Infamous Chisel, швидше за все, використовувався з метою викрадення конфіденційної військової інформації. Ця діяльність демонструє постійне використання Росією кіберпотужностей для підтримки свого вторгнення в Україну», - заявили у відомстві.

Зазначається, що 31 серпня Британський національний центр кібербезпеки (NCSC) спільно з міжнародними партнерами опублікували звіт про кампанію зловмисного програмного забезпечення, націлене на мобільні пристрої Android, які використовуються українськими військовими.

Читайте також: Російські хакери атакували мобільні пристрої українських військових

«Шкідливе програмне забезпечення під назвою «Infamous Chisel» використовувалося російською групою хакерів, відомою як Sandworm. Раніше NCSC відносив Sandworm до Головного центру спеціальних технологій Головного розвідувального управління (ГРУ) російського Генштабу», - додали у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, хакери, яких підозрюють у роботі на російську зовнішню розвідку, намагалися зламати комп’ютери десятків дипломатів, які працюють у посольствах в Україні, використовуючи фейкову рекламу BMW.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-