Полонені російські льотчики надали інформацію про стан своїх підрозділів

Полонені російські льотчики надали інформацію про стан своїх підрозділів

Укрінформ
Полонені російські льотчики, які займали керівні посади у Повітряно-космічних силах Росії, надавали інформацію про актуальний стан своїх підрозділів: Росії бракує кваліфікованих пілотів.

Про це в інтерв'ю для фільму “Збиті льотчики росії” заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це була велика користь для нас, тому що на них ми змогли поміняти чималу кількість наших військовополонених. Було кілька льотчиків, які займали керівні посади у Повітряно-космічних силах РФ і змогли надати нам об'єктивну інформацію про сучасний стан їхніх підрозділів", - сказав Буданов.

Читайте також: У перші дні вторгнення росіяни вразили близько 20% об'єктів авіації ЗСУ — Буданов

Буданов особисто спілкувався із полоненими російськими льотчиками, щоб отримати корисну інформацію. Він оцінив як високий рівень підготовки полонених — в тому числі за рахунок участі у сирійській війні. Водночас, у Росії бракує кваліфікованих військових льотчиків.

Читайте також: Франція тренуватиме українських пілотів та може долучитись до захисту Одещини

Як повідомлялося, завдяки завчасній підготовці Повітряних сил про російську атаку Повітряно-космічними силами Росії не вдалося виконати свої завдання й отримати повне домінування у небі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-