У перші дні вторгнення росіяни вразили близько 20% об'єктів авіації ЗСУ — Буданов

У перші дні вторгнення росіяни вразили близько 20% об'єктів авіації ЗСУ — Буданов

Укрінформ
На початку повномасштабного наступу загарбникам не вдалося виконати свої завдання та отримати повне домінування у небі завдяки завчасній підготовці Повітряних сил та інформації щодо російської атаки.

Про це в інтерв'ю для фільму “Збиті льотчики росії” заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вони насправді вразили близько 20% об'єктів з усього переліку, який хотіли. Це і стало на заваді повному домінуванню у повітрі. А те, що їм не вдалося знищити більшу частину комплексів протиповітряної оборони звело нанівець їхнє домінування в класах літаків і кількості авіації", - сказав Буданов.

Читайте також: Буданов закликав українців не боятися нової хвилі мобілізації у Росії

Він повідомив, що Повітряні сили були попереджені про атаку й устигли передислокуватися. Як наслідок, результат не відповідав завданням, поставленим перед повітряно-космічними силами РФ.

Читайте також: Буданов: Серед тих, хто керує РФ, одиниці підтримують війну в Україні

Як повідомлялося, у фільмі “Збиті льотчики росії”, прем’єра якого відбудеться 3 вересня о 22:15 в ефірі національного телемарафону "Єдині новини", вперше розкриють деталі однієї з найуспішніших спецоперацій України під кодовою назвою “Синиця”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-