Для України наразі немає загрози від «вагнерівців» у Білорусі – Буданов

Для України наразі немає загрози від «вагнерівців» у Білорусі – Буданов

Укрінформ
Загрози для України від перебування «вагнерівців» на території Білорусі наразі немає.

Про це в інтерв’ю ТСН заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, передає кореспондент Укрінформу.

«Пройшло вже кілька місяців з того часу, (як «вагнерівці» приїхали у Білорусь – ред.). І де ті експерти, які казали – все, післязавтра будуть атакувати з Білорусі? А от від нас ви точно чули, що загрози Україні від їхнього знаходження там наразі немає. І станом на зараз ситуація не змінилася», - заявив Буданов.

Читайте також: Росіяни знімають з утилізації ядерні боєголовки до «Точки-У» і відправляють у Білорусь – Буданов

Відповідаючи на питання щодо загрози Литві та Україні, він заперечив її наявність.

«Зараз неможливо (здійснити мігрантську провокацію щодо України – ред.). Бо у нас активні бойові дії. Вони (мігранти – ред.) просто не пройдуть фізично. На щастя чи на жаль, у нас ціла мережа і мінних полів, і окопів, і навіть якщо вони пройдуть десь повз опорні пункти, то, на жаль, ця мандрівка закінчиться для них досить невдало, скоріш за все», - розповів керівник ГУР.

Окремо Буданов зазначив, що всі розроблені плани на воєнний час щодо Сувальського коридору були передані сусідам України ще кілька років тому. «Повірте, вони там знають, як це може відбутися, якщо взагалі хтось на це наважиться», - сказав він.

Читайте також: Війна має бути перенесена на територію Росії - Буданов

Як повідомлялося, ISW розповів, хто може розформувати ПВК «Вагнер» після смерті керівника цієї структури Євгена Пригожина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-