Данілов - про українську далекобійну зброю: Найближчим часом у декого буде палати

Данілов - про українську далекобійну зброю: Найближчим часом у декого буде палати

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що загарбники періодично вже відчувають на собі роботу української далекобійної зброї.

Про це він сказав у ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає кореспондент Укрінформу.

“Окупанти періодично відчувають (роботу української далекобійної зброї. - ред.). Україна не воює з пересічними громадянами Росії. На сьогодні можна сказати, що ми маємо результат... Повірте, що найближчим часом у декого буде палати, і палати буде в прямому сенсі цього слова”, - сказав Данілов.

Читайте також: Президент: Для захисту життя українців і українок ЗСУ потрібно достатньо далекобійної зброї

Секретар РНБО наголосив, українська зброя застосовується виключно по військових об'єктах згідно з усіма нормативно-правовими міжнародними правилами. Україна не атакує дитсадки, лікарні чи інші цивільні об'єкти, підкреслив він.

Данілов нагадав, що перший указ Президента щодо ракетної програми був виданий 1 березня 2020 року, відповідно, у січні – лютому 2020 року готувалося рішення РНБО з цього приводу.

За його словами, розробка далекобійної зброї – це дуже складний процес і складна техніка. "Для того, щоб вона була сучасна і давала відстань у тисячі кілометрів, – це потужна робота великих колективів", - додав секретар Радбезу.

Він поінформував, що виробництво далекобійної зброї триває, і дальність у 700 кілометрів – це не крайні її обмеження.

Читайте також: Данілов показав кадри роботи української ракетної далекобійної зброї

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна успішно застосувала власну далекобійну зброю, уразивши ціль на відстані 700 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-