Столтенберг про контрнаступ ЗСУ: Українці перевершують очікування

Столтенберг про контрнаступ ЗСУ: Українці перевершують очікування

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг позитивно оцінює український контрнаступ і вважає, що українці перевершують очікування.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у середу в інтерв’ю CNN, відкинувши критику щодо повільного просування ЗСУ.

«Українці поступово завойовують позиції, а це означає, що вони відтісняють росіян і здатні прорватися через деякі з цих добре укріплених територій, зокрема, завдяки мінним полям, і тому нині ще важливіше підтримувати їх (ЗСУ)», – сказав Столтенберг.

За його словами, «це запекла боротьба, важка боротьба, і це нелегкий шлях до перемоги для українців, але вони домагаються успіхів, які набирають обертів».

Читайте також: ЗСУ прийняли на озброєння чергові зразки іноземної зброї

Відповідаючи на запитання щодо розбіжностей в оцінці тактики контрнаступу серед західних військових, Столтенберг зазначив, що «між союзниками з НАТО ведеться постійний діалог і, звичайно, також діалог з Україною».

«Ми побачили, що українці знову перевершили очікування, і ми повинні пам'ятати, що все почалося торік з повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Тоді експерти вважали, що Україна протримається лише кілька днів чи тижнів, але вони звільнили північ, Київ, схід, Харків, територію на півдні, Херсон. І тепер вони досягають ще більших успіхів».

На думку генсека Альянсу, українцям потрібно допомагати порадами й підтримкою, «але врешті-решт саме українці мають приймати рішення».

Читайте також: Україна не віддасть жодних територій навіть задля вступу в НАТО - Президент

Він зазначив, що передові системи ППО, надані Україні союзниками з НАТО, «довели свою виняткову ефективність».

«Українці вміло керують цими системами», так само як і безпілотними літальними апаратами, а також крилатими ракетами великої дальності, дода він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-