Президент Чехії: Не можна допустити перемоги Росії у війні

Президент Чехії: Не можна допустити перемоги Росії у війні

Укрінформ
Президент Чехії Петр Павел заявив, що не можна допустити перемоги Росії у війні і необхідно продовжувати підтримувати Україну.

Про це він сказав на зустрічі з керівниками чеських дипломатичних місій, передає кореспондент Укрінформу.

За словами Павела, Росія так і не змирилася з утратою впливу на Чехію.

«Російська агресія і дедалі більша самовпевненість становлять загрозу міжнародному порядку, який грунтується на правилах і співпраці... Кібератаки на базові державні інституції посилюються. Водночас ми стикаємося з дуже потужною хвилею дезінформації, яка поглиблює недовіру та роз'їдає наше суспільство зсередини… Ми не можемо допустити перемоги Росії», - заявив Павел.

За його словами, Чехія має продовжувати боротися з брехнею та маніпуляціями, які загрожують національній безпеці. Підтримка України й надалі буде частиною всіх зустрічей і переговорів на всіх рівнях, запевнив Павел. На його думку, це правильно не лише з погляду моралі й солідарності, а й з погляду стратегії і забезпечення безпеки Чехії.

На його переконання, підтримка України має бути максимально широкою. Зокрема, країна потребує гуманітарної, військової, економічної, політичної допомоги.

Читайте також: Нас теж «звільняли»: президент Чехії провів паралелі між агресією РФ в Україні та подіями 1968 року

Президент Чехії також закликав створити умови для того, щоб Україна після закінчення війни та виконання необхідних критеріїв стала повноправним членом Європейського Союзу та НАТО.

Павел заявив, що пишається єдністю, з якою Чехія виступила на підтримку Україну від початку повномасштабного вторгнення та надала притулок біженцям. Водночас він наголосив на неприпустимості поширення екстремізму та ксенофобії.

Зустріч чеських послів за кордоном розпочалася 28 серпня і триватиме три дні. На ній виступили чеські урядовці, а також міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Фото: Ludvík Hradilek, Deník N

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-