Росія хоче до кінця року виготовити 1300 «Шахедів» - Скібіцький

Росія хоче до кінця року виготовити 1300 «Шахедів» - Скібіцький

Укрінформ
Росія хоче до кінця 2023 року виготовити 1300 «Шахедів».

Про це в інтерв’ю «РБК-Україна» заявив представник ГУР Вадим Скібіцький, передає Укрінформ.

За його словами, РФ почала працювати над тим, щоб налагодити потужне виробництво безпілотних літальних апаратів на своїй території.

Читайте також: Росія має близько 75 «Кинджалів», тому змінює тактику ударів – ГУР

«Ми працюємо над тим, щоб зрозуміти, де саме виготовляються БПЛА (адже в виробництві дронів та деталей до них бере участь не одне підприємство) і яка фактична потужність виробництва», - сказав він.

Скібіцький зазначив, що попередні дані воєнної розвідки свідчать про те, що РФ запланувала у другому півріччі цього року виготовити 1300 одиниць так званих «Герань-2», тобто «Shahed».

«Росіяни можуть застосовувати комплектуючі як іноземного, так і власного виробництва. Разом з тим, насправді вони на сьогодні не здатні виготовляти таку кількість БПЛА», - заявив представник ГУР.

За його словами, після останніх атак безпілотників «Shahed» воєнна розвідка виявила в них елементи, які вказують на те, що фінальний етап збору цих БПЛА відбувається вже на території РФ - про це, зокрема, свідчить збільшення кількості російських деталей в дронах.

Читайте також: У ГУР заявили, що дії Росії не мають стратегічного військового характеру

«І, крім того, ми маємо плани агресора, якими передбачено нарощення виробництва «Shahed» на території РФ. Водночас на одній із російських виставок ВПК було заявлено, що Москва хоче освоїти приблизно 60 БПЛА різних модифікацій до 2030 року», - сказав він.

Скібіцький вважає, що успішність планів росіян буде залежати від того, наскільки потужно Україна буде працювати в тандемі з партнерами щодо санкцій.

«Ми ділимось із ними інформацією, щоби визначити і закрити шляхи постачання компонентів, обладнання, верстатів, програмного забезпечення на територію Росії, які використовуються саме для виробництва БПЛА. Крім того, ці плани будуть залежати від успішної кінетичної дії на ті об'єкти, які беруть участь у виробництві цих дронів у РФ», - заявив представник ГУР.

Як повідомлялося, СБУ затримала агентку РФ, яка наводила російські «Гради» і «Shahed» на Херсон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-