Москва заманює росіян на війну високими зарплатами - британська розвідка

Москва заманює росіян на війну високими зарплатами - британська розвідка

Укрінформ
Мешканців найбідніших регіонів РФ заманюють на війну з Україною високими зарплатами, однак навіть це не допоможе Москві набрати достатню кількість рекрутів.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомляє міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки. 

Як зазначається у звіті, після вторгнення в Україну служба у збройних силах РФ стала дедалі прибутковішою. Зокрема, 4 лютого 2022 року президент Володимир Путін зазначав, що російський лейтенант отримує 81,2 тисяч рублів на місяць. У жовтні 2022 року він заявляв, що навіть мобілізовані рядові отримуватимуть 195 тисяч рублів на місяць.

"Цілком ймовірно, що зарплата та додаткові пільги стануть сильним стимулом для новобранців, особливо з бідних регіонів РФ. Однак Москва, як і раніше, навряд чи досягне поставленої мети щодо набору добровольців до війська", - вважають у міноборони Британії.

Читайте також: Росія скасувала військові навчання «Захід-23» через брак бійців і техніки – розвідка Британії

У звіті йдеться, що зараз багато молодших чинів, які воюють в Україні, отримують понад 200 тисяч рублів на місяць. Це більш ніж у 2,7 рази перевищує середню зарплату в РФ, яка становить 72 851 рубль.

Як повідомлялося, в адміністрації Путіна затвердили нові наративи російської пропаганди, які мають дискредитувати Україну та вплинути на партнерів.

Фото: gur.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-