Удари проти окупантів у районі Чорного моря нарощуватимуться — експерт

Удари проти окупантів у районі Чорного моря нарощуватимуться — експерт

Укрінформ
Удари українських воїнів по ворогу в районі Чорного моря нарощуватимуться.

Як передає Укрінформ, таку думку в ефірі Українського Радіо висловив керівник безпекових проєктів Центру глобалістики "Стратегія 21" Павло Лакійчук.

"Крим — це довгий, незручний, але єдиний ланцюг логістики для того угруповання сил ворога, яке б'ється з нашими хлопцями на Півдні. І знекровити його — основна задача, яка вирішується завдаванням ударів по складах боєприпасів, по портах, по залізниці, по аеродромах, по пунктах дислокації частини з'єднання ворога на Кримському півострові. І до цього залучаються всі можливі сили й засоби", - сказав він.

Читайте також: Чорне море не можна залишати під контролем Росії – президентка Грузії

На думку спікера, головним на сьогодні є порвати логістичні ланцюги, аби використати "вікно" можливостей.

"Навіть під час спроби удару по Керченському мосту окупанти закривають його на 6-12 годин. І це той час, на який буде затримка з доставленням боєприпасів тим силам ворога, які обороняються на Півдні. Тож це вікно можливостей, коли вони не зможуть стріляти або стрілятимуть дуже обмежено", - зазначив Лакійчук.

Читайте також: Керченський міст не був ціллю під час останньої атаки – Буданов

Знищивши комплекс С-400 поблизу села Оленівка на мисі Тарханкут, Сили оборони України, як висловився Лакійчук, "викололи" ще одне "око" "павуку" ворожих засобів ППО, радіотехнічного спостереження. Першим "оком" був потоплений ракетний крейсер "Москва". Це корабель, який забезпечував протиповітряну оборону всього угруповання ворога в північно-західній частині Чорного моря. Лакійчук зауважив: окупантам варто готуватися до нових сюрпризів на Чорному морі.

"Так, ми не можемо 100% захистити наше узбережжя, наше море, наші транспортні коридори від ворожих атак, але і він (ворог - ред.) не може захиститись від наших нападів. Б'ємо ми їх, починаючи від Босфору, майже під Босфором, і завершуючи Новоросійськом. Тікати їм далі нікуди. І удари, потуга українських воїнів нарощуватимуться. Нещодавно командувач ВМС сказав, що у нас є ціла бригада морських дронів спеціального призначення. І це ще не всі сюрпризи, які підготували Сили оборони України і наші спецслужби для ворога на морі", — резюмував Лакійчук.

Читайте також: Україна вивела з ладу п'ять із шести великих десантних кораблів Росії – речник ВМС

Як повідомляв Укрінформ, за даними ГУР, у тимчасово окупованому Криму 23 серпня поблизу села Оленівка на мисі Тарханкут стався вибух, який знищив російську зенітно-ракетну систему великого і середнього радіуса дії С-400 "Тріумф".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-