Російський полонений розповів, як у РФ «заохочують» іти на війну

Російський полонений розповів, як у РФ «заохочують» іти на війну

Відео
Укрінформ
Полонений загарбник розповів про те, як співробітники російських військкоматів погрозами «заохочують» людей іти на війну, та про низький рівень підготовки в Росії військових інструкторів.

Відео з допитом російського військового оприлюднив у Телеграмі командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський, передає Укрінформ.

Так, полоненим є 32-річний уродженець Калмикії – рядовий полку 1008. Раніше він відбував покарання в колонії. Після звільнення був під наглядом та мав прибувати відмічатися в органи федеральної системи виконання покарань, де були співробітники військкомату.

Останні погрожували чоловікові: або піде служити, або сяде у в’язницю, бо йому підкинуть наркотики. За словами полоненого, у Росії це поширене явище.

Загарбник підписав контракт 13 липня. Йому обіцяли, що знімуть судимості та платитимуть 200 тисяч рублів, однак заплатили лише 37,5 тисяч.

Читайте також: З початку роботи проєкту «Хочу жить» 24 тисячі росіян захотіли здатися в полон – ГУР

На полігоні заняття військовий не відвідував, їздив додому самовільно. Йому обіцяли оформити офіцерське звання, бо має вищу освіту.

На позиціях підрозділу нині полоненого води не було, шукали їжу вони в залишках сухпайків. Мали завдання виконувати відволікальні маневри й викликати вогонь на себе.

Під час штурму група полоненого була закидана гранатами. Сам він дістав контузію і поранення та був покинутий товаришами, які відступили.

Читайте також: У ГУР допускають обміни на російських політв’язнів: Україна готова піти на це

Чоловік ледь не стік кров’ю. Потрапив у полон до українських оборонців, де йому врятували життя.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Головного управління Міноборони України, близько 20% російських полонених здаються добровільно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-