Президент: Ми готові воювати «в довгу», не втрачаючи людей

Президент: Ми готові воювати «в довгу», не втрачаючи людей

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова воювати “в довгу”, але не втрачаючи людей, та навів приклад Ізраїлю.

Таку думку він висловив у інтерв’ю Наталії Мосейчук, відповідаючи на запитання, чи ми готові воювати “в довгу”, передає Укрінформ.

“Ізраїль воює. Дивлячись, яка це війна. Ми готові воювати “в довгу”, не втрачаючи людей. Ось так може бути. Мінімізувати жертви, як з прикладом з Ізраїлем, я сказав. Можна так жити”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Україна значно збільшила виробництво «Стугни», «Корсарів» та «Нептунів» – Зеленський

Також він відзначив важливість надання зброї партнерами та їхню підтримку України.

“Я вважаю, що відповідальність вона завжди двостороння. Перемога не буде тільки наша. Буде наша, перш за все, людей, і партнерів. Без їх зброї, підтримки у нас нічого б не вийшло. І так само, коли в тебе складнощі на полі бою. Я хочу сказати, що адекватні партнери тому й не ставлять мені такі запитання, тому що вони так само адекватні, як я, і точно знають, що як перемога, так і уповільнення процесів в контрнаступі або оборонних діях, слабкості ті чи інші, вони також двосторонні”, - сказав Зеленський, відповідаючи на запитання, чи відбуваються у нього жорсткі й відверті розмови з партнерами, зокрема, як зазначила ведуча, чи цікавився він, чому партнери дозволили росіянам окопуватися пів року, коли Україні видавали зброю "крапельним шляхом".

Зеленський додав, що “Україні треба подорослішати" і знати, що в той чи інший момент Україна може опинитися сама.

Читайте також: Протягом тижня будуть рішення, які дадуть нам змогу посилити наших воїнів - Зеленський

“В той чи інший момент якийсь України партнер може “відколотися” через якісь внутрішні процеси. Або через політику внутрішню, або навіть через вибори. Все може бути, і тому треба подорослішати всім. Суспільству — від дітей до людей поважного віку, тому що це факт. Може так статися. Ми ж відвойовуємо територію, ми ж відвойовуємо свою державу. Вона буде наша”, - підкреслив Глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент Володимир Зеленський висловив переконання, що Росія наразі вже не зможе окупувати Україну так, як прагнула цього перед повномасштабним вторгненням.

Фото: Генштаб, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-