У розвідці Британії сказали, як під час боїв можуть бути задіяні газові та нафтові платформи у Чорному морі

У розвідці Британії сказали, як під час боїв можуть бути задіяні газові та нафтові платформи у Чорному морі

Укрінформ
У зв'язку з інтенсифікацією сутичок між морськими та повітряними силами Росії та України навколо стратегічно важливих газових і нафтових платформ у Чорному морі у британській розвідці розповіли, як вони можуть бути задіяні під час бойових дій.

Про це у соцмережі Х (колишній Твіттер) повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається, минулого тижня російський бойовий літак обстріляв український військовий малий катер, який діяв біля платформи на північному заході моря. Операторами платформ є компанія «Чорноморнафтогаз», яка була захоплена проросійською окупаційною владою Криму під час анексії 2014 року.

Після повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році Україна завдала ударів по кількох контрольованих Росією платформах. І Росія, і Україна також періодично займали їх.

Читайте також: Без бойових дій повернути Крим неможливо – Буданов

«Платформи мають цінні ресурси вуглеводнів. Однак, як і острів Зміїний на заході, вони також можуть використовуватися як передові бази розгортання, місця для посадки вертольотів і розміщення ракетних систем великої дальності», - йдеться у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, у минулому зведенні британська розвідка зазначала, що оскільки Україна продовжує поступово відвойовувати позиції на півдні, Москва спробує повернути собі ініціативу, повернувшись до наступу на оперативному рівні. Одним з потенційних напрямків для цього є Куп'янський напрямок.

Фото: Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-