До Дня Незалежності Литва відправляє Україні нову партію військової допомоги

До Дня Незалежності Литва відправляє Україні нову партію військової допомоги

Укрінформ
Литовське Міністерство оборони 24 серпня повідомило про направлення Україні нового пакету військової допомоги на суму 41 млн євро.

Про це йдеться на сайті литовського військового відомства, передає Укрінформ.

«Внесок Литви у боротьбу за свободу України вже становить мільйони одиниць боєприпасів і тисячі одиниць зброї, а в якості віддачі - цінні уроки та зміцнення оборони Литви. Литва продовжує безперервну підтримку України, яка сьогодні святкує 32-у річницю своєї Незалежності, а загальна сума військової підтримки України з початку війни вже перевищила півмільярда євро», – сказав міністр національної оборони Арвідас Анушаускас.

Черговий пакет військової підтримки, який складає 41 млн євро, містить боєприпаси до протитанкового гранатомету Carl Gustaf, гвинтівки, комплекти морських оглядових радарів, боєприпаси калібру 5,56 мм, генератори, антидрони тощо. Також Україні будуть передані системи запуску ракет для NASAMS.

Читайте також: Ракети для IRIS-T та енергетичне обладнання: Норвегія надає нові пакети допомоги для України

Як повідомлялося, протягом семи місяців 2023 року Литва вже передала Україні вертольоти Мі-8, зенітні установки Л-70 з боєприпасами, бронетранспортери М113, мільйони патронів, боєприпаси до гранатометів.

Литва також виділяє кошти в міжнародні фонди підтримки України, готує експертні консультації, сприяє підготовці українських військових, проводить для них курси, інструктори литовської армії також беруть участь в операції Interflex, під час якої проводить навчання українських воїнів разом з іншими союзниками по НАТО.

У Литві відновлюються поранені в боях українські військові. Лікувально-реабілітаційні заклади вже прийняли близько 200 поранених захисників України, планується приймати їх надалі.

Фото: kam.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-