В Укрінформі обговорять, яка зброя може принести Україні перемогу

В Укрінформі обговорять, яка зброя може принести Україні перемогу

Вечірній стрім
Укрінформ
У понеділок, 21 серпня, о 20.00 на Ютуб-каналі Ukrinform TV виходить чергова програма "Укрінформ: Вечірній стрім". Її тема – "Танки. Ракети. Літаки. Зброя. яка принесе Україні перемогу". Учасником програми буде заступник міністра оборони Володимир Гаврилов.

Процес отримання літаків F16 для України зрушив з місця. Вчора Президент Володимир Зеленський відвідав Нідерланди і Данію та повідомив, що обидві країни погодилися виділити літаки. Українські пілоти розпочали тестування шведських літаків Gripen. Також розпочалося навчання наших пілотів на F-16.

Німецький збройний концерн Rheinmetall має намір найближчими днями розпочати обслуговування танків в Україні. Також планується виробляти танки. Свої заводи планують відкрити турецький Bayrak та латвійська компанія Atlas Dynamics (виробляє безпілотники).

Офіси в Україні відкривають британська компанія BAE Systems (танки Challenger, винищувачі Typhoon), американська компанія Palantir (розробка та підтримка програмного забезпечення для військових). У довгостроковій перспективі планується побудувати завод з виробництва танків Panther в Україні.

США схвалили відправку ЗСУ першої партії танків Abrams. Вони прибудуть в Україну на початку осені.

Велика Британія розпочала процес передачі ракет, надавши Україні Storm Shadow, потім Франція підхопила. Зараз багато чуток щодо того, що Німеччина обговорює можливість надання нам ракет Taurus. На США Україна теж постійно тисне, щоб дали ATACMS.

Читайте також: Для переваги в небі Україні потрібно близько 130 винищувачів - Повітряні сили

Під час стріму обговорять реальні терміни передачі україні F-16 та інших літаків, як вони змінять хід війни, як захистити українські аеродроми для F-16, чому низка країн досі не хоче постачати зброю Україні, як запобігти розкраданню та як контролюється обіг зброї, яку надають міжнародні партнери.

"Укрінформ: вечірній стрім" виходить в ефір на Ютуб-каналі Ukrinform TV. Це програма, де провідні експерти країни обговорюють актуальні події України та світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-