ГУР про маневри «вагнерівців» у Білорусі: Самогубців серед них небагато

ГУР про маневри «вагнерівців» у Білорусі: Самогубців серед них небагато

Укрінформ
Активності "вагнерівців" на білорусько-польському кордоні або на кордонах Білорусі з країнами Балтії є способом створення на цих ділянках напруги, але не є реальною військовою загрозою – серед бійців ПВК «Вагнер» немає великої кількості самогубців.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає кореспондент Укрінформу.

«Усі попередні активності на, наприклад, білорусько-польському кордоні або на кордоні з країнами Балтії з боку вагнерівців - це ІПСО, відволікання сил і засобів, уваги, створення певного роду провокацій з метою створення додаткової напруги. Але це не є реальна військова загроза. Звичайно, там багато різних людей, але самогубців серед них, я не думаю, що дуже великий відсоток. Принаймні Пригожин точно до таких не належить», - зазначив він.

За словами Юсова, від самого початку, коли з’явилася інформація про певні домовленості і про базування «Вагнера» у Білорусі разом із їхнім керівником Євгенієм Пригожиним, зазначалося, що мова йде швидше про певний формальний процес.

Окремо представник ГУР поінформував, що Африка як пріоритет для ПВК «Вагнер», у принципі, не змінився.

«А що стосується внутрішньоросійських спроб впливати на ситуацію і активностей, то вони всі так само залишаються, і активність Пригожина залишається… Далі продовжуються внутрішньоросійські процеси, які ми частково побачили публічно під час цього умовного маршу справедливості, і потім вони матимуть продовження, можливо, в інших виявах», - зазначив він.

Читайте також: Росія, ймовірно, вже не фінансує ПВК «Вагнер» - розвідка Британії

Відповідаючи на питання про інформацію від британської розвідки щодо створення росіянами нового військового формування на півдні України, Юсов сказав, що на цих територіях постійно відбувається перегрупування.

«Наразі значного підсилення, зміни особового складу немає, йде поповнення втрат. Так, це відбувається, нові частини, підрозділи поступають, щоб відновити значні втрати окупантів як на півдні, так і на сході нашої країни. Звичайно, Україна за цим спостерігає і готує адекватні відповіді», - запевнив представник ГУР.

Як повідомлялося, у Держдепі заявили, що США стежать за передислокацією «вагнерівців» у Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-