Зеленський відвідав авіабазу Скрідструп

Зеленський відвідав авіабазу Скрідструп

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський та Премʼєр-міністр Данії Метте Фредеріксен відвідали військову авіабазу Скрідструп, де оглянули один з літаків F-16.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.

По прибуттю в Данію Володимира Зеленського та першу леді, зустрічали, окрім Фредеріксен, міністр закордонних справ Ларс Локке Расмуссен і міністр оборони Якоб Еллеманн-Єнсен.

Як повідомляє пресслужба глави Української держави, на авіабазі Скрідструп Зеленський поспілкувався з українськими льотчиками, які проходять навчання із застосування літаків F-16.

«Маю честь сьогодні бути тут на запрошення Прем’єр-міністра Данії. Хочу подякувати Метте та її команді, усьому данському народу. Це справді історичний крок від дружньої Данії, що наші пілоти навчаються на F-16», – наголосив Президент.

Він зазначив, що знає про велику мотивацію українських льотчиків та інженерів швидко й ефективно опанувати нову техніку.

«Я бажаю вам гарного навчання і якнайшвидше на нових крилах повертатися додому, щоб захищати нашу державу, її суверенітет і територіальну цілісність. Захищати наших людей і наші домівки. Впевнений у кожному з вас», – сказав Зеленський.

Напередодні прибуття Зеленського Фредеріксен заявила, що Данія повністю підтримує Україну і готова робити це стільки, скільки буде потрібно.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський розпочав візит до Королівства Данія, де зустрінеться з Премʼєр-міністром Метте Фредеріксен, із королівською родиною, із лідерами партій, членами Фолькетингу та представниками данського бізнесу.

Перед цим у неділю Зеленський перебував з візитом у Нідерландах, а напередодні здійснив візит до Швеції.

У Міністерстві оборони Данії підтвердили, що разом з Нідерландами вони передадуть літаки F-16 Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-