Росіяни вже випустили по Україні понад 6,5 тисячі ракет - Президент

Росіяни вже випустили по Україні понад 6,5 тисячі ракет - Президент

Укрінформ
Російська Федерація з початку повномасштабного вторгнення випустила по Україні більше 6,5 тисячі ракет і 3,5 тисячі дронів.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За час від 24 лютого 2022 року, коли почалося повномасштабне вторгнення Російської Федерації, агресор використав проти України вже більше 6,5 тисячі ракет та більше 3,5 тисячі дронів, зокрема іранських дронів «Шахед», - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що абсолютна більшість ударів була по цивільних об’єктах, а не військових.

Глава держави подякував Нідерландам за кожну установку і ракети для систем ППО.

Він наголосив, що підтримка України у сфері протиповітряної оборони рятує життя людей, цілі міста і всю країну.

Читайте також: Ракетний удар по Чернігову: в Офісі генпрокурора заявляють, що основною ціллю були цивільні

Зеленський розповів, що обговорив із Рютте ситуацію на полі бою, нагадавши про вчорашній теракт Росії у Чернігові, де було вбито сім людей, серед яких одна дитина, і поранено 148 осіб. Зеленський закликав присутніх уявити, скільки загалом таких ударів Росія вже завдала Україні.

Як повідомлялося, в неділю Президент Володимир Зеленський разом з першою леді перебувають з візитом у Нідерландах, напередодні відвідавши Швецію.

Як повідомлялося, в неділю Президент Володимир Зеленський разом із першою леді перебувають з візитом у Нідерландах, напередодні відвідавши Швецію.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-