Загарбники підтвердили, що вбили 101 дитину в Маріуполі - міськрада

Загарбники підтвердили, що вбили 101 дитину в Маріуполі - міськрада

Укрінформ
Вдалося отримати списки дітей, яких вбили російські загарбники у 2022 році. Згідно зі списком окупантів, загинула 101 дитина.

Про це в Телеграмі повідомляє Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«Згідно зі списком окупантів, – 101 маріупольська дитина, з них тих, що можна опізнати, - 87. Отримані дані дозволили нам верифікувати кількість дітей, які загинули під час облоги Маріуполя. Страшна цифра. На жаль, розуміємо, що це число може бути більшим. Це жахлива інформація і весь цивілізований світ має знати, яку трагедію принесла Росія в Україну та в наш український Маріуполь. Але світ має не тільки знати, а разом з нами домогтися того, щоб кожен воєнний злочинець отримав справедливе покарання», - наголосив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Завдяки Маріупольському спротиву вдалося отримати список вбитих дітей в Донецькій області за 2022 рік. Маріупольські діти пройшли через реєстрацію в моргах на тимчасово окупованих: Маріуполь, Мангуш та Новоазовськ. Дані, що підтверджуються окупантами, – 101 маріупольська дитина, що загинула саме в Маріуполі під час безжального бомбардування міста з боку російських загарбників.

«Ми викладаємо частину цих документів (з дотриманням умов закону Про захист персональних даних), розуміючи важливість інформації, але особливо чутливим не рекомендуємо їх читати. За кожним пунктом – жахлива людська трагедія. Деяким з цього списку не було і року. Ніколи не пробачимо. Як і не заспокоїмось, поки кожен російський воєнний злочинець не понесе покарання за те зло, яке вони принесли на нашу землю», - додали в Маріупольській міськраді.

Зі слів мера Маріуполя, задля досягнення справедливості міськрада збере підтверджуючі зазначений жахливий факт документи і звернеться до правоохоронних органів з метою внесення даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань для притягнення злочинців до кримінальної відповідальності.

Читайте також: Росіяни в Україні поранили вже 1100 дітей

Як повідомляв Укрінформ, в березні минулого року військові РФ скоїли один із найстрашніших злочинів цієї війни - російські бомби зруйнували театр у Маріуполі, що використовувався як укриття. При цьому біля театру великими літерами на асфальті було написано слово "ДЕТИ". Точна кількість жертв невідома, вона може сягати до 600 людей, включаючи дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-