Глава держави відзначив воїнів, які захищають Україну на різних напрямках

Глава держави відзначив воїнів, які захищають Україну на різних напрямках

Укрінформ
Володимир Зеленський висловив вдячність військовим, які мужньо боронять Україну на різних напрямках.

Слова подяки Президент виголосив у зверненні до співвітчизників, передає Укрінформ.

«Як і завжди. Вдячність усім, хто б’ється заради України, хто працює заради оборони. Кожному й кожній – дякую! Особливо відзначу воїнів 117-ї окремої механізованої бригади. Оріхівський напрямок. Дякую за вашу силу, воїни», - сказав Зеленський.

Він також відзначив спецпризначенців, які захищають північні області нашої держави. Окремо згадав молодшого сержанта Кирила Мельника і капітана Артема Частікова.

Відео: ОП

«3-тя бригада оперативного призначення Нацгвардії, 66-й окремий гаубичний артилерійський дивізіон 406-ї бригади та 3-й артилерійський дивізіон 44-ї бригади. Дякую вам усім, воїни, за вашу влучність і вміння знищувати окупантів. І це вже вкотре честь для мене – відзначити воїнів 36-ї окремої бригади морської піхоти. Дякую», - зазначив глава держави.

Президент також нагадав, що своїм указом увів у дію рішення РНБО щодо підсумків перевірки «воєнкомів» і загалом роботи центрів комплектування: «Повна заміна керівного складу. Воїни, які реально пройшли бойові дії, які реально розуміють, як і кого треба відбирати для наших сил оборони й безпеки, – саме такі воїни будуть керувати роботою територіальних центрів комплектування. Цій системі потрібна гідність. Цій системі потрібна раціональність. Цій системі потрібне вміння дати фронту саме таких людей, які можуть посилити нашу оборону».

Зеленський додав, що в кожній бойовій бригаді, які відвідав цього тижня – а їх 16, – воїни говорили про проблеми з комплектуванням. Початок цих проблем – зокрема те, як працюють військкомати. « Їхня робота має стати іншою. І стане. Завдяки бойовим офіцерам», - запевнив Президент.

Читайте також: Зеленський анонсував нові оборонні пакети для України

Як повідомляв Укрінформ, під головуванням Володимира Зеленського відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони, на якому заслухали інформацію про результати перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Рада нацбезпеки рекомендувала головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному призначити за рекомендаціями керівників оперативно-тактичних та оперативно-стратегічних угруповань на посади керівників обласних ТЦК офіцерів, які безпосередньо беруть участь у бойових діях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-