У США відреагували на удар РФ по порту на Одещині

У США відреагували на удар РФ по порту на Одещині

Укрінформ
Сполучені Штати засуджують атаки Москви на українську зернову інфраструктуру та закликають РФ негайно повернутися до Чорноморської зернової ініціативи.

Як передає Укрінформ, про це сказав на брифінгу заступник речника Державного департаменту США Ведант Патель.

"Ми дізналися, що численні атаки російських безпілотників пошкодили склади та зерносховища в українському порту на Дунаї, поблизу румунського кордону. Це на додаток до попередніх російських атак на українську портову інфраструктуру в містах Одеса, Рені та Ізмаїл", — зазначив він.

За словами Пателя, ця ескалація демонструє, що Москва продовжує перешкоджати тому, щоб зерно та харчові продукти потрапляли до тих, хто їх найбільше потребує в усьому світі.

"Це неприйнятно. Путін просто не дбає про глобальну продовольчу безпеку. Такі дії Кремля негативно впливають на українських фермерів та всіх, хто в усьому світі найвразливіший до продовольчої небезпеки", — сказав Патель.

Він зазначив, що напади Москви на об'єкти портової інфраструктури України знищили сотні тисяч тонн українського зерна, що прямувало на світові ринки.

Читайте також: Прикордонники показали збиття ударного дрона росіян у небі над Одещиною

"Це ще більше загострює світову продовольчу кризу та утримує високі ціни на харчі. Ці атаки відбуваються на додаток до втрати чверті орних земель України, життєво важливої світової житниці, внаслідок незаконної війни Росії. Контраст тут досить різкий. Українці надихають світ, тоді як Росія морить його голодом, використовуючи їжу як зброю", — сказав представник Державного департаменту.

Як повідомлялося, внаслідок нічної дронової атаки 16 серпня по Одеській області руйнувань зазнали складські приміщення та зерносховища одного з портів Дунаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-