Удари РФ по українських портах є ударами по світових продовольчих цінах — Зеленський

Удари РФ по українських портах є ударами по світових продовольчих цінах — Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що кожен удар Росії по українських портах є ударом по світових продовольчих цінах.

Про це він сказав у своєму вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

“Минулої ночі російські терористи знову вдарили цілеспрямовано по наших портах. По тій нашій інфраструктурі, яка задіяна в гарантуванні не нашої, а спільної – світової – продовольчої безпеки. Лише за один місяць, що минув після спроби Росії знищити Чорноморську зернову ініціативу, це сьогодні була вже сьома, сьома масована російська атака. Порт Рені, порт Ізмаїл, порт Південний, порт Одеса, порт Чорноморськ, Миколаїв – кожен російський удар по них – це удар по світових продовольчих цінах, це удар по соціальній та політичній стабільності в Африці, в Азії. Базові речі, які дають кожному суспільству нормальне життя – це їжа, їжа на столах у родин”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Чергова атака РФ на порти України лише зміцнює намір США підтримувати український експорт – Брінк

Він наголосив, що “жоден інший терорист у світі, окрім Росії, ще ніколи так відверто та навмисно не бив по безпеці одразу стількох народів”.

“Треба на це реагувати. Усім! Треба цьому протидіяти – активно, саме спільними зусиллями!” - закликав Президент.

Читайте також: Глава МЗС Румунії засудила удари РФ по українських зерносховищах

Також він висловив подяку всім лідерам і державам, які допомагають Україні захищати державу, а отже, спільну безпеку всіх у світі.

“ППО для України, зброя для наших воїнів, санкційний, фінансовий та політичний тиск на Росію – це зараз основні речі, які не комусь одному, а всім у світі гарантують безпеку та повернення спокою”, - наголосив Зеленський.

Читайте також: В ОП розповіли про наслідки влучання російських дронів у Ренійський порт

Як повідомлялося, унаслідок нічної дронової атаки по Одеській області руйнувань зазнали складські приміщення та зерносховища одного з портів Дунаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-