Залужний обговорив із партнерами із США та Британії співпрацю у військовій сфері

Залужний обговорив із партнерами із США та Британії співпрацю у військовій сфері

Укрінформ
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів перемовини з Верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних сил НАТО в Європі генералом Крістофером Каволі та начальником Штабу оборони Великої Британії адміралом Ентоні Радакіним.

Як передає Укрінформ, про це Залужний повідомив у Телеграмі.

Участь у заході взяли також начальник Генерального штабу ЗСУ генерал Сергій Шаптала, заступник головнокомандувача генерал Михайло Забродський, командувач Військово-морських сил ЗСУ адмірал Олексій Неїжпапа, перший заступник міністра оборони України генерал Олександр Павлюк та начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони генерал Кирило Буданов.

Ключовою темою перемовин була співпраця у військовій сфері.

Головнокомандувач ЗСУ поінформував партнерів про обстановку на фронті та перебіг наступальних й оборонних операцій українських військ. Також ознайомив із планами Збройних сил України на найближчий час і в більш віддаленій перспективі.

Учасники зустрічі обговорили можливі дії ворога. Окремо зупинилися на потребах військових підрозділів.

Як зауважив Залужний, Силам оборони необхідні боєприпаси, озброєння, засоби протиповітряної оборони, комплекси радіоелектронної боротьби та пристрої для дистанційного розмінування.

"Ще одне вкрай важливе питання – це дрони. Протидія ворожим безпілотникам та нарощування власних спроможностей", – додав він.

Читайте також: Залужний зустрівся у Києві з начальником Штабу оборони Британії

За словами головнокомандувача ЗСУ, під час зустрічі з партнерами домовлено зосередити роботу в цьому напрямі. Також обговорені можливості посилення захисту об'єктів критичної інфраструктури від ворожих повітряних атак.

Залужний подякував американським і британським партнерам за підтримку й допомогу, яку вони надають у боротьбі з російським агресором.

Як повідомляв Укрінформ, американські аналітики вважають, що впродовж останніх кількох місяців українська армія досягла тактично значущого прогресу на двох основних напрямках.

Фото: Валерій Залужний / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-