Rheinmetall підтвердив плани передати Україні дрони до кінця року

Rheinmetall підтвердив плани передати Україні дрони до кінця року

Укрінформ
Німецька збройна компанія Rheinmetall підтвердила плани передати Україні до кінця року розвідувальні дрони Luna NG.

Про це виробник офіційно повідомляє на своєму сайті, передає Укрінформ.

«Повітряно-десантний безпілотний апарат ближньої розвідки наступного покоління» (Luna NG) тепер буде використовуватися в Україні», – йдеться у пресрелізі.

Дюссельдорфська технологічна група від імені Німеччини поставить Збройним силам України систему для повітряної розвідки вже цього року.

Розміщене наразі замовлення становить «невелику двозначну суму в мільйонах євро», йдеться у повідомленні. Водночас у компанії підкреслюють, що таким чином Rheinmetall робить ще один важливий внесок у підвищення спроможності українських Збройних сил за допомогою передових технологій.

Система Luna NG має кілька тисяч годин польоту і вже зарекомендувала себе у використанні іноземними замовниками, зазначає виробник.

Оперативний досвід війни в Україні показує вирішальну роль, яку відіграють результати розвідки в режимі реального часу у проведенні операцій. Luna NG був розроблений саме для цієї мети: це одна з новітніх систем безпілотної авіаційної розвідки, класифікації та виявлення об'єктів у режимі реального часу, підкреслюють у компанії.

Безпілотна авіаційна система Luna NG складається з наземної станції управління з кількома безпілотними літальними апаратами. Система також містить стартову катапульту, додаткове обладнання захисної сітки для приземлення та обладнання для швидкого ремонту. Усі компоненти системи завантажуються на вантажівки HX із системами зарядки зі змінним кузовом від Rheinmetall MAN Military Vehicles.

Завдяки своїй надлегкій конструкції дрон Luna NG забезпечує час польоту понад 12 годин; із використанням додаткового обладнання SatCom він має розвідувальну здатність у кілька сотень кілометрів із достатнім часом перебування над місцем події.

Система Luna NG є частиною великого пакету допомоги, який федеральний уряд запустив для країни в липні 2023 року.

Читайте також: Rheinmetall готує для України додаткові танки

Раніше ЗМІ повідомляли, що Luna NG також має версію, здатну нести озброєння, проте вона не постачатиметься Україні.

Фото: Rheinmetall

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-