Зеленський подякував піротехнікам, які очищують землю від слідів російського терору

Зеленський подякував піротехнікам, які очищують землю від слідів російського терору

Відео
Укрінформ
Минулої доби по всій країні працювали 133 піротехнічні розрахунки, найбільше – у Херсонській, Харківській та Донецькій областях.

Про це Володимир Зеленський сказав у  відеозверненні, передає Укрінформ.

"Минулої доби по всій країні працювали 133 піротехнічні розрахунки. Найбільше – у Херсонській, Харківській, Донецькій областях. Дякую вам – кожному й кожній, хто очищує українську землю від слідів російського терору", - сказав Президент.

Відео: ОП

Глава держави нагадав, що наразі близько 174 тисяч квадратних кілометрів території України є потенційно небезпечними через міни та боєприпаси, що не розірвалися.

"Україна потребує й техніки від партнерів, і дуже важливо – створення виробничої бази в Україні, щоб ми могли очистити нашу землю від російських мін. І це завдання треба виконати не за десятиліття, а за роки", - сказав Зеленський.

Читайте також: Азербайджан надасть Україні новий пакет допомоги для розмінування

Він підкреслив: що більше в нас буде машин і спеціальних дронів для розмінування, то активніше ми зможемо повертати безпеку.

Як повідомляв Укрінформ, партнери України вже підтвердили, що до кінця року нададуть 244 млн дол. на розмінування, а у США узгоджують виділення ще 84 млн дол. для підтримки приватного оператора, який працюватиме в нашій країні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-