Сили оборони вже кілька тижнів виснажують потенціал ворога - Маляр

Сили оборони вже кілька тижнів виснажують потенціал ворога - Маляр

Укрінформ
За минулий тиждень Сили оборони знищили понад 300 одиниць ворожої техніки та не дозволили ворогу просунутись вперед, незважаючи на збільшення обстрілів та застосування авіації.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, коментуючи ситуацію на фронті.

«За минулий тиждень на сході і на півдні було знищено більше 300 одиниць ворожої техніки, а до того ж знищені боєприпаси, пункти управління, пункти компактного скупчення військових. Тобто наші військові дуже потужно нищать ворога», - повідомила Маляр.

За її словами, ще одним великим здобутком Сил оборони є відсутність просування ворога попри збільшення ворожих обстрілів.

Читайте також: Контрнаступ складний, але ініціатива у наших руках - Зеленський

«Там, де ворог намагається наступати, а це 4 напрямки на сході – Лиманський, Куп'янський, Авдіївський і Мар'їнський – ніде ворог не може просунутись. Що це означає? Це означає, що наші стоять в настільки потужній обороні, що навіть збільшення обстрілів, які ми сьогодні фіксуємо, збільшення застосування авіації, нічого ворогу не дають», - зазначила заступниця міністра.

За словами Маляр, потрібно набратись терпіння і зрозуміти, що війна сильних супротивників не може бути короткою. Зараз триває потужний двобій.

Читайте також: Росіяни у Чорному морі почали панікувати – Гуменюк

«Всі ці тижні, які ми з вами спостерігаємо, відбувається не просто двобій, а це можна сказати дії на виснаження. Тобто крім того, що наші ЗСУ знищують наступальний і оборонний потенціал ворога, тобто щоб йому складніше було і наступати, і чинити опір. І другий важливий аспект, що ворога потрібно виснажувати - це нормальна річ», - наголосила Маляр.

Читайте також: Сили оборони не дають росіянам просунутися на сході, тривають важкі бої – Маляр

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 8 серпня 2023-го ліквідували близько 250 тисяч 800 російських загарбників, 560 з них – за останню добу. Також станом на 8 серпня українські оборонці знищили 4254 (+10) ворожі танки, 8278 (+8) бойових броньованих машин, 4996 (+19) артилерійських систем, 709 (+0) реактивних систем залпового вогню, 468 (+1) засобів ППО, 315 (+0) літаків, 312 (+1) гелікоптерів, 4158 (+4) безпілотників оперативно-тактичного рівня, 1377 (+0) крилатих ракет, 18 (+0) кораблів /катерів, 7460 (+9) одиниць автомобільної техніки й автоцистерн та 737 (+2) одиниць спеціальної техніки РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-