Росія використала майже половину радянської бронетехніки зі свого найбільшого складу - ЗМІ

Росія використала майже половину радянської бронетехніки зі свого найбільшого складу - ЗМІ

Укрінформ
Від початку повномасштабної війни проти України Москва зняла зі зберігання понад 40% старих радянських танків та бронетранспортерів на найбільшій базі законсервованої військової техніки у Вагжаново, що в Бурятії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Moscow Times.

"За час війни в Україні понад 40% старих радянських танків та бронетранспортерів було знято зі зберігання на найбільшій відомій базі законсервованої військової техніки Вагжаново в Бурятії. Це випливає зі свіжих супутникових знімків Google Earth", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, військова база у Вагжаново розташовується неподалік міста Улан-Уде та займає близько 13 кв. км, що значно більше площ двох десятків інших відомих баз зберігання військової техніки у РФ.

Читайте також: У Росії сильно применшують втрати серед своїх десантників – ГУР

За п'ять місяців до початку повномасштабного вторгнення в Україну (у вересні 2021 року) у Вагжаново просто неба зберігалося близько 3840 одиниць бронетехніки. А у листопаді 2022 року на базі залишилося близько 2600 бронемашин, у травні 2023 року - близько 2270.

Тобто з початку повномасштабного вторгнення в Україну із бази було вивезено 1570 (40,8%) одиниць бронетехніки, причому переважна її частина (32%) була вивезена після оголошення мобілізації у РФ наприкінці 2022 року.

Читайте також: Росія змінює політику щодо висвітлення українського контрнаступу - ISW

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 8 серпня 2023-го ліквідували близько 250 тисяч 800 російських загарбників, 560 з них – за останню добу.

Також станом на 8 серпня українські оборонці знищили 4254 (+10) ворожі танки, 8278 (+8) бойових броньованих машин, 4996 (+19) артилерійських систем та іншу ворожу техніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-