Україна має зброю власного виробництва, щоб бити нею по РФ - Данілов

Україна має зброю власного виробництва, щоб бити нею по РФ - Данілов

Укрінформ
Україна має зброю власного виробництва, щоб бити нею по РФ, а щодо зброї для звільнення захоплених територій українська влада звертається до країн-партнерів.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував Секретар РНБО України Олексій Данілов, передає кореспондент Укрінформу.

«Я можу сказати: нам є чим бити по території РФ, власним виробництвом. А для того, щоб ми могли звільняти наші захоплені території, ми звертаємося до країн-партнерів, щоб вони нам допомогли саме з озброєнням для звільнення цих територій», - заявив він.

Данілов звернув увагу на те, що останнім часом і Німеччина, і Франція змінили свою позицію, і станом на сьогодні максимально співпрацюють з Україною, «розуміючи всю підступність РФ, яка показала (це – ред.) не тільки під час нашої війни, а і під час тих подій, які наразі відбуваються на африканському континенті».

Читайте також: Данілов сказав, за яких умов Україна може отримати ядерну зброю

«Там, на жаль, без росіян не обійшлося. І те, що сьогодні відбувається у певних країнах Африки, (до цього – ред.) безпосередньо має відношення РФ, щоб спробувати захопити вплив на тих територіях, до яких вона не має ніякого відношення», - зазначив Секретар РНБО України.

Відповідаючи на питання, чи мають росіяни шанс реально створити точку напруги в Африці, яка відверне увагу світу від війни в Україні, він запевнив, що війна України і РФ обов’язково буде на порядку денного світу, бо це, звісно, турбуватиме всі країни, які є членами ЄС.

«У Нігері без них (росіян – ред.) так само не обійшлося. Є ще і інші країни, де вони зараз беруть участь. Але це не значить, що увага світової спільноти щодо нашої війни буде знаходитися десь на другому місці. Увага світу (від цього – ред.) не буде закрита», - вважає Данілов.

Читайте також: Африканські країни готуються до інтервенції в Нігер через дії хунти — Reuters

Як повідомляв Укрінформ, за даними ЗМІ, у правлячій коаліції Німеччини дедалі більше голосів закликають передати Україні крилаті ракети Taurus, тоді як міністр оборони Борис Пісторіус не бачить «термінової необхідності в ухваленні рішення» і продовжує висловлювати «стурбованість».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-