Україна сама вирішуватиме щодо умов миру - представник Чехії на зустрічі в Джидді

Україна сама вирішуватиме щодо умов миру - представник Чехії на зустрічі в Джидді

Укрінформ
Україна має сама вирішувати, які умови миру для неї є прийнятними.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Чеської Республіки Ян Маріан, який представляв Чехію на зустрічі в Джидді, передає Укрінформ з посиланням на сайт відомства. 

«Російська армія має залишити територію України. Україна має визначитися з миром і його умовами», - заявив дипломат. 

Він нагадав, що в чехів є історичний досвід переговорів «про нас без нас» і вимушених територіальних поступок. Від імені Чеської Республіки він запропонував допомогу у виконанні мирного плану, особливо у сфері ядерної безпеки та переслідуванні російських військових злочинів, сказав Маріан.

Він зазначив, що представництво Чеської Республіки на консультаціях високого рівня базується на рішучій і довгостроковій підтримці України з боку Чехії.

Дипломат обговорив реалізацію українського мирного плану із десяти пунктів Президента України Володимира Зеленського та роль інших країн, зокрема Чехії, у його реалізації.

Читайте також: Принципи миру для України: в ОП розповіли про консультації у Саудівській Аравії

На полях конференції заступник глави МЗС ЧР провів переговори з представниками Канади, Великої Британії, Південної Кореї, а також керівником Офісу Президента України Андрієм Єрмаком. Водночас зустріч стала ще однією можливістю поспілкуватися з країнами Глобального Півдня.

Нагадаємо, зустріч за закритими дверима проходила в Джидді, Саудівська Аравія, минулими вихідними. Участь у ній взяли понад 40 держав.

Фото: MZV ČR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-