У владній партії Німеччини не виключають передачу Україні ракет Taurus

У владній партії Німеччини не виключають передачу Україні ракет Taurus

Укрінформ
У Соціал-демократичній партії Німеччини (СДПН), яка належить до владної коаліції, не виключають постачання Україні крилатих ракет Taurus.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

"Я не виключаю можливості, що у союзі з американцями ми також постачатимемо додаткові системи, як-от Taurus", - заявив речник фракції СДПН у Бундестазі з питань зовнішньої політики Нільс Шмід.

Але спершу, за його словами, необхідно переконатися, що українці самі можуть виконувати програмування на ціль, і для цього не будуть потрібні військові Бундесверу.

"Адже тоді ми небезпечно наблизимося до прямого втручання у війну", - зазначив політик в інтерв'ю виданню Tagesspiegel.

Читайте також: Шольц пояснив, чому ФРН зараз не дає Україні далекобійну зброю і безпекові гарантії

Утім, він не бачить необхідності ухвалювати відповідне рішення саме зараз. "Я поділяю оцінку міністра оборони", - пояснив Шмід.

Раніше депутат Бундестагу від СДПН Андреас Шварц також запропонував підтримати контрнаступ ЗСУ крилатими ракетами.

"Контрнаступ буксує, Україна не має значних військово-повітряних сил для його підтримки. Тому залишається тільки керована зброя - наприклад, крилаті ракети Taurus, за допомогою яких українська армія може подолати встановлені росіянами мінні поля та відвоювати свою територію", - заявив Шварц. 

Читайте також: Політики та дипломати закликають Берлін передати Україні ракети Taurus

Як повідомлялося, Україна з початку літа просить Німеччину надати крилаті ракети Taurus дальністю ураження до 500 кілометрів.

Однак міністр оборони ФРН Борис Пісторіус заявив, що Берлін не розглядає можливості передачі Україні цих ракет Taurus в осяжному майбутньому через побоювання, що німецька зброя може бути використана для ударів по території Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-