Нацгвардійці знищили ворожий спостережний комплекс «Муром-М»

Нацгвардійці знищили ворожий спостережний комплекс «Муром-М»

Відео
Укрінформ
Одеські нацгвардійці на мосту через річку Конку на Херсонщині знищили спостережний комплекс "Муром-М".

Про це у Телеграмі повідомила Одеська міська рада, передає Укрінформ.

"Одеські гвардійці знищили спостережний комплекс "Муром-М". Ворожий спостережний комплекс було розміщено на мосту через річку Конку на Херсонщині. За його допомогою окупанти вели цілодобове спостереження з метою недопущення прориву військ Сил оборони України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що бійці 11-ї бригади ім. М. Грушевського Південного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України вирахували координати ворожого засобу відеоспостереження і одним точним ударом завдали вогневе ураження.

Потужний "Муром-М" – це комплекс для цілодобового автономного відеотепловізійного спостереження. Його оптичне обладнання дозволяє розглянути людину на відстані до 10 км, а тепловізор у темряві виявляє автомобіль за 8 км та людей за 4 км.

Читайте також: Український наступ: нацгвардійці просунулись на 650 метрів углиб оборони росіян

Стаціонарні версії, як той, що знищили гвардійці, "бачать" на 15 км і стежать за будь-якими переміщеннями українських сил поряд із лінією бойового зіткнення. Вони допомагають росіянам коригувати артилерійські обстріли та супроводжують російські диверсійно-розвідувальні групи.

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня підрозділ Військово-морських сил ЗСУ, який захищає Очаків Миколаївської області, знищив спостережний пункт росіян, оснащений комплексом відеотепловізійного спостереження "Муром-М".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-