Росія знову запустила фейк про «стрілянину на ураження» на блокпостах - Нацгвардія

Росія знову запустила фейк про «стрілянину на ураження» на блокпостах - Нацгвардія

Укрінформ
Російські пропагандистські медіа знову поширюють нібито документ про наказ особовому складу однієї з військових частин Нацгвардії України застосовувати зброю на ураження на блокпостах, який вже з'являвся у квітні 2023 року і був спростований.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба НГУ, передає кореспондент Укрінформу.

«Серед ворожих пропагандистських медіа знову поширюється документ, у якому командир військової частини 3056 НГУ нібито наказує особовому складу «застосовувати зброю на ураження» на блокпостах. Також у цьому «документі» йдеться про організацію цілодобового патрулювання та «вогневих точок з метою виявлення ухилянтів від мобілізації та українських військових, які самовільно покинули бойові позиції». Наказ нібито виданий 28 липня 2023 року», - йдеться у повідомленні.

У НГУ уточнили, що це - точно такий «документ», який уже був розповсюджений у квітні цього року у Телеграм-каналах РФ, і що змінилася лише дата.

Читайте також: Росіяни запустили ІПСО щодо поширення гепатиту серед українських захисників

«Ще у квітні фахівці проєкту «StopFake» уважно розглянули «документ» та встановили, що це підробка. Є багато безглуздих помилок, які (росіяни – ред.) не виправили навіть цього разу», - зазначається у дописі.

Як повідомлялося, 17 липня у громадській організації «Харківський антикорупційний центр» (ХАЦ) заявили, що роспропаганда поширює фейк про те, що Україна за допомогою Інтерполу мобілізує чоловіків за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-