«Дістали з нафталіну, обтрусили і показали»: у розвідці прокоментували нове відео з Герасимовим

«Дістали з нафталіну, обтрусили і показали»: у розвідці прокоментували нове відео з Герасимовим

Укрінформ
У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони вважають, що створені у РФ так звані "загони самооборони" у подальшому можуть відіграти роль у трансформації Росії в інтересах регіональних структур.

Таку думку в ефірі “24 каналу” висловив представник ГУР МОУ Андрій Юсов, відповідаючи на питання про озброєння місцевою владою Бєлгородської області РФ так званих "загонів самооборони", передає кореспондент Укрінформу.

“Сам по собі факт (існування цих “загонів самооборони" — ред.) цікавий і, я думаю, дуже перспективний. Рішення про дозвіл на створення умовних ПВК на регіональному рівні — це добре. Нехай створюють, і побільше. Я думаю, що у певний час кожна така бойова і воєнізована структура у окремо взятій області чи регіоні відіграє важливу роль для трансформації так званої РФ в інтересах уже регіональних структур, еліт, влад”, - заявив він.

Юсов висловив думку, що цих осіб навряд чи будуть використовувати як диверсантів, бо для диверсій використовуються спеціально підготовлені і навчені російські бойовики.

“А тут ми маємо справу більше з якимось певним психологічним ефектом. Тобто, це люди, які уникли часткової мобілізації, не пішли добровольцями і намагаються, скажімо, відсидітися у себе на місці, але - роблячи вигляд, що вони щось від когось захищають. Хоча справжні загони самооборони в Росії мали би одразу вирушити на Москву і знищити злочинний диктаторський режим Путіна, який знищує самих росіян, відправляючи їх на цю злочинну і безглузду війну проти України”, - вважає представник ГУР.

Читайте також: Конфлікти всередині російських еліт будуть лише наростати - ГУР

Він висловив переконання, що з кожним днем змусити ці утворення йти воювати на захоплені РФ українські території буде дедалі важче, бо ці особи точно не для цього отримують форму і озброєння.

Відповідаючи на питання про появу відео за участю начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова, який нібито відвідав передову в Запорізькій області, Юсов сказав, що поява подібних пропагандистських продуктів, як і псевдотури людини, схожої на президента РФ Володимира Путіна — це частина вже внутрішнього російського політичного процесу.

За його словами, всередині РФ між різними групами продовжується протистояння, й іноді можна побачити прояви цього процесу у таких відеопостановках.

“І зараз Герасимова дістали із нафталіну, обтрусили і показали, що ось він живий, навіть може сам ходити, і все з ним гаразд. Тобто (показали, що — ред.) все те, що говорять його опоненти (а там їх чимало) — це не так, що от він бадьорий і виконує свої обов'язки. Це такий показ хорошої міни при поганій грі”, - заявив представник ГУР.

Раніше ЗМІ поінформували, що 2 серпня у Бєлгороді було видано “перше озброєння” представникам місцевої територіальної оборони.

Як повідомлялося, за останні два місяці Росія почала створювати нові великі формування, щоб посилити свої сухопутні сили. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-