Підтримка ЗСУ та війна коштує Україні близько ₴2 трильйонів на рік — Шмигаль

Підтримка ЗСУ та війна коштує Україні близько ₴2 трильйонів на рік — Шмигаль

Укрінформ
Підтримка Збройних сил України та протистояння Росії у розв'язаній нею війні обходиться нашій державі у близько 2 трильйони гривень.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на конференції послів України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Фактично підтримка Збройних сил та війна коштує Україні близько 2 трильйонів гривень. Це більше, ніж дохідна частина бюджету мирного часу”, - зазначив Шмигаль.

За його словами, у мирний час дохідна частина бюджету України становила 1,3 трильйона гривень. Нині держава тримається завдяки фінансовій підтримці партнерів, а також за рахунок грантів і кредитів.

“Ми втратили близько 30% нашої економіки та підприємств. Ми втратили 3,5 млн робочих місць. У перший рік війни втратили 29, 5% нашого ВВП. Це менше, ніж очікувалося. Бізнес адаптувався і продовжує адаптовуватися. Цього року ми очікуємо навіть незначного зростання порівняно з минулим роком”, - додав глава уряду.

Читайте також: Загальна сума збитків інфраструктурі України від війни перевищила $150 мільярдів - KSE

Прем'єр наголосив на тому, що також вдалося збільшити золотовалютні резерви до історичного максимуму за увесь час незалежності України. “39 млрд гривень сьогодні у Національному банку на залишках. Ми цього року знизили рівень інфляції до 12,8% у річному вимірі. Ви розумієте, яка інфляція у ваших країнах, можете порівняти”, - звернувся він до присутніх

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що до державного бюджету у першому півріччі 2023 року надійшло понад 600 млрд гривень, при цьому на армію направили 672 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-