Росія тримає у Чорному морі два ракетоносії, залп – 12 «Калібрів»

Росія тримає у Чорному морі два ракетоносії, залп – 12 «Калібрів»

Укрінформ
Російські війська тримають на бойовому чергуванні в Чорному морі 17 кораблів, серед яких надводний та підводний носії “Калібрів” із загальним залпом 12 ракет.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомила керівник Об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

“Корабельне угруповання розгорнуте досить потужно — 17 кораблів в Чорному морі і 1 корабель зазвичай чергує в Азовському. Два ракетоносії продовжують бойове чергування - надводний і підводний. 12 ракет типу “Калібр” разом вони можуть нести, це говорить про те, що після довготривалої паузи ракетоносії були виведені на чергування якраз після “шахедної” атаки на один з портів. Аналіз свідчить, що після “шахедної” атаки ворог застосовує ракетні, спираючись на ті дані, які отримали, аналізуючи попередню атаку - тобто виявлення систем ППО і прокладання маршрутів для ракет з максимальним ураженням. Тому Сили оборони напоготові, ми усвідомлюємо небезпеку і попереджаємо про неї населення”, - сказала Гуменюк.

Вона закликала громадян у випадку сигналів повітряної тривоги бути максимально оперативними і прямувати в укриття.

Читайте також: Росіяни виробляють десятки «Калібрів» на місяць - розвідка

Як повідомляв Укрінформ, напередодні зранку Росія тримала у Чорному морі на бойовому чергуванні один носій крилатих ракет «Калібр» із загальним залпом до чотирьох ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-