У міжнародному суді використають докази злочинів, скоєних росіянами на острові Джарилгач - Гуменюк

У міжнародному суді використають докази злочинів, скоєних росіянами на острові Джарилгач - Гуменюк

Укрінформ
Російські війська продовжують використовувати заповідну зону острова Джарилгач в якості полігону, завдаючи непоправної шкоди екосистемі. Сили оборони фіксують ці факти, які потім Україна зможе використовувати в міжнародному суді. 

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила керівник Об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк. 

“Вони продовжують свої елементи підготовки відточувати, використовуючи заповідну зону в якості полігону. На жаль, вони продовжують нищити і природу в тому числі. Але в нас є можливість фіксувати ті факти, які можемо потім використовувати в міжнародному суді”, - повідомила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов повідомив, що російські окупанти знищили всю рослинність на заповідному острові Джарилгач біля узбережжя тимчасово окупованої Херсонщини.

Читайте також: Джарилгач став повністю мілітаризованою зоною — місцева влада

Острів Джарилгач входить до складу національного природного парку «Джарилгацький», а приморські оселища включені до резолюції Бернської конвенції, тобто мають загальноєвропейське значення. Загарбники облаштували на острові військовий полігон та з'єднали острів із материком. За словами експертів, це матиме катастрофічні наслідки для природних екосистем. На острові, зокрема, мешкали дикі копитні – муфлони, олені, різноманітні види птахів, а десятки видів рослин складали раритетні біотопи і мали охоронний статус.

Фото: shorts-trip.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-